Nukuteater meenutas muusik Eerik Ohtlat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval meenutas Viljandi nukuteater etendusega «Magus linn» Viljandi muusikut Eerik Ohtlat tema 85. sünniaastapäeva puhul: Eerik Ohtla (pildil) oli kirjutanud selle lavastuse muusika.


Nukuteatri direktor ja lavastaja Altmar Looris ütles, et nukuteater tõi «Magusa linna» väikelaste ette teist korda, sest loos on palju muusikat ning Ohtla loodud laulud on väga ilusad. Selleks valmistati ka uued nukud. Loo autor on Veera Markelova, selle on vene keelest tõlkinud Ants Salum ja stsenaariumi on kirjutanud Altmar Looris.

«Eerik Ohtla on loonud muusika üheksale nukuteatri lavastusele,» lisas Looris. Nende hulgas on «Kakuke», «Kuldvõtmeke», «Salapärane Hipopotamus» ja «Lumemöldrid».

Pärast etendust mängis Olav Salu Eerik Ohtla loodud viiulipalu ning kultuuriakadeemia üliõpilane Kertu Rein esitas sama autori laule, kitarril saatis Ainar Toit. Seejärel meenutasid Votele Kuusik, Malle Allese ja Matti Raie koostööd selle anderikka, kuid tagasihoidliku mehega, kelle kogu elu möödus Viljandis muusika keskel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles