Ootamatu rike raudteel jättis autojuhid foori taha ootama

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuhid pidid plinkiva foori taga veerand tundi ootama. Pilt  on tehtud mullu aprillis.
Autojuhid pidid plinkiva foori taga veerand tundi ootama. Pilt on tehtud mullu aprillis. Foto: Elmo Riig

Eile kella 14.30 paiku pidid autojuhid Paalalinna raudteeülesõidukohas keelava fooritule tõttu ligi veerand tundi ootama, enne kui said loa edasi liikuda.

Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaseltsi juht Rain Kaarjase sõnul oli juhtum kahetsusväärne, aga seda ei osanud keegi ette näha. Tema sõnul jäid töömehed tavapärase relee hooldustöö käigus hätta, sest üks väljavahetatud relee ei hakanud tööle.

Rain Kaarjase sõnul teavitatakse üldsust liikluspiirangutest tavaliselt maanteeinfo kaudu. Seekord ei peetud seda vajalikuks, sest töömehed teadsid, et relee vahetamine võtab vähe aega.

«Plaanipärasest ja pikemaajalisest katkestusest me alati teavitame, paneme märgid välja ja vajaduse korral ka signalistid, aga seekord ei osanud keegi ette näha, et kontrollist tulnud releel tekib rike,» avaldas ta kahetsust.

Kaarjase kirjeldust mööda tuli Paalalinna raudteeülesõidu läheduses asuvat releekappi hooldama läinud töömeestel ligi kilomeeter tööauto juurde kõndida, võtta sealt uus relee ja suunduda tagasi. Sellele kulus ligi 15 minutit ja sel ajal vilkusid ülesõidu foorid punaselt.

«Relee lülitusmehhanismi tuleb meie kõigi turvalisuse pärast aeg-ajalt kontrollida ja hooldada. Kui relee lülitusmehhanismis mõni kontakt omavahel ühendust ei anna, tõlgendab voolusüsteem seda kui riket ja punased foorituled lähevad iseenesest põlema,» selgitas ta eile Paalalinna raudteeülesõidul asetleidnud juhtumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles