Lageraiealad ja endine prügila on sihikul sigade matmispaikadena

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Suure-Jaani ja Viljandi valla piiril paiknev lageraieala Metsküla lähistel on üks koht, kuhu võiks tulla Viljandimaal sigade matmispaik – sinna oleks võimalik paigutada kuni 4800 tonni korjuseid.
See Suure-Jaani ja Viljandi valla piiril paiknev lageraieala Metsküla lähistel on üks koht, kuhu võiks tulla Viljandimaal sigade matmispaik – sinna oleks võimalik paigutada kuni 4800 tonni korjuseid. Foto: Elmo Riig

Et olla valmis kõige hullemaks ja matta vajaduse korral ohtlike loomataudide, näiteks Aafrika seakatku tõttu hukatud loomade korjuseid, määras veterinaar- ja toiduamet eile kindlaks 24 matmispaika, millest neli asub Viljandimaal.

Nädalapäevad tagasi kogunes riiklik loomatauditõrje komisjon, et arutada võimalikke matmispaiku katku tõttu hukatud sigade kahjutuks tegemiseks. Komisjon otsustas esitada keskkonnaameti koostatud matmispaikade eelvaliku veterinaar- ja toiduameti peadirektorile, kes need eile kinnitas.

Omavalitsuste esindajate ja keskkonnaspetsialistidega on kokku lepitud 24 võimalikku matmispaika kaheksas maakonnas. Viljandimaal on kaks neist Karksi, üks Suure-Jaani ja üks Viljandi vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles