Ameerikasse tasub sihtida

, Maarja Nuudi tuuri mänedžer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Maarja Nuut USA-s Minneapolises Cedar’i kultuurikeskuse tagaruumis
Muusik Maarja Nuut USA-s Minneapolises Cedar’i kultuurikeskuse tagaruumis Foto: Kaur Kenk

Viiuldaja ja laulja Maarja Nuut on tagasi oma Põhja-Ameerika ringreisilt. Poole kuu jooksul, 15. septembrist 2. oktoobrini, andis ta 11 kontserti. Debüütturnee hõlmas Chicagot ja New Yorki, viis Washingtoni, Cedar Rapidsisse, Minneapolisse, Albuqerquesse ja Bloomingtoni ning lõppes Torontos.

Praegu on Eestis üldiselt kujunenud sedasi, et artist teeb peaaegu kõike ise: lisaks pillimängule kirjutab projekte, mõtleb välja oma stilistika, broneerib mänge, esindab end igal pool... See töömaht on mitu korda suurem kui inimesel, kelle tööpäev kestab kaheksa tundi. Ühe artisti tööl on nii palju eri külgi, et eesti keeles pole nendele isegi veel vasteid.

Minu ametinimetus artistiga koos reisides on tuuri mänedžer, mis põhimõtteliselt tähendab tuuri korraldamist. Et meil tõepoolest oli tarvis väga palju ringi liikuda, oli põhiline ülesanne tegelikult reisikorraldus. Tuli välja mõelda, milline teekond võtta ette lennukiga, milline autoga, milline rongiga. Kokkuvõttes sai meie teekond üsna vaheldusrikas: pikemad vahemaad läbisime lennukiga, kuid saime teha ka kaheksatunnise autosõidu Bloomingtonist Washingtoni ja sealt edasi New Yorki otse Manhattanile (siinkohal teistele teadmiseks, et parkimiskohti peaaegu pole). Tegime ka pika rongisõidu New Yorgist Torontosse, kokku 14 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles