Viljandlane saab kohalikust poest toidu odavamalt kätte kui tallinlane

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viljandi toidupoodide hinnavõrdlusest selgus, et viljandlased ei pea toidu eest maksma sugugi rohkem kui need, kes käivad pealinna väidetavalt kõige odavamas poes Lipos.

Eelmise aasta mais avas Tallinnas Lasnamäe turul uksed väidetavalt linna kõige odavam toidupood Lipo ehk linnale kuuluv pood. Valisime välja kümme tavalisemat toidukaupa ja läksime nelja Viljandi toidupoodi, et selgitada välja, kas ja kui palju peab viljandlane kulutama söögile pealinlasest enam.

Et eri linnades asuvate toidukaupade hinnad oleksid omavahel õiglases suhtes, võtsime igas poes vaatluse alla täpselt sama suure toidukoguse. Võrdlesime, kui palju maksab liiter piima ja toiduõli, 500 grammi leiba, saia ja hapukoort, kilo peensuhkrut, 150 grammi keeduvorsti, kümme kanamuna, kilo kartulit ja 200 grammi võid. Kõikide poodide toidukaupade hinnad on võetud käesolevast kuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles