Teeomaniku vastutus ja sagedased vastuväited

, D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi jurist-kahjukäsitleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Reilik
Jaanika Reilik Foto: Erakogu

TEEOMANIKU VASTUTUS oli üle kümne aasta reguleeritud teeseadusega. Selle paragrahvi 37 lõige 6 sätestas üheselt, et tee omanik on kohustatud liiklejale hüvitama tee kasutamiskõlbmatuse tõttu ning seaduse või selle alusel antud õigusakti rikkumise tõttu tekitatud kahju. Sellele vastutuse sättele oli võimalik tugineda inimestel, kel on tekkinud tee kasutamise tõttu varaline kahju.

On niisuguseid teeomanikke, kes on nõus hüvitama kahju kohtuväliselt, kuid on ka selliseid, kellega vaidlused ei lõpe enamasti enne kohtuotsust. See on valdkond, mis on kohtus põhjalikult läbi vaieldud. Seda hämmastavam on nende vaidluste suur hulk. Eriti juhul, kui kahju suurus on igati tõendatud ja politsei on kahju tekkimise seadusele tuginedes fikseerinud.

1. JUULIST JÕUSTUS ehitusseadustik, millega muutus lisaks ehitusseadusele ja planeerimisseadusele kehtetuks ka teeseadus. Teeseaduse sätted koondati ehitusseaduse 11. peatükki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles