Võidusamba asukoht kipub linnal käest libisema

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse platsi ääres seisev hoone kuulub suures osas rahandusministeeriumile ja veerand sellest eraomanikule.
Vabaduse platsi ääres seisev hoone kuulub suures osas rahandusministeeriumile ja veerand sellest eraomanikule. Foto: Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Viljandi linnavalitsuse loodud 15-liikmeline komisjon jõudis seisukohale, et Vabaduse platsi ääres asuv ametite maja tuleks võidusambale ruumi tegemiseks lammutada. Majaomanike tegevus ei viita aga kuidagi soovile hoonest loobuda.

Kolmveerand kunagi parteimajaks ehitatud ja nüüd suuresti riigiametite käes olevast hoonest kuulub riigile ning oktoobri algul alustati toiminguid, mis viiksid kinnistu siseministeeriumi käest Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi (RKAS) valdusesse. Järgmise nädala lõpuks on RKAS kutsunud endale külla Viljandi ettevõtja Raivo Riisa, kellele kuulub veerand sellest hoonest, et arutada, kuidas suurt maja ühiselt arendada.

Kui ministeeriumile kuuluva kinnistu võiks valitsus Viljandile kinkida, siis RKAS-i käest saab linn maja ainult osta ja seda ametliku turuhinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles