Repliik. Kes lamab asfaldil?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähe on neid asju, mis eestlasi nii pöördesse ajavad kui autod ja liiklus. Piisab otsustajatel linnas natuke liiklusskeemi muuta, kui vallandub kirglik vaidlus. Ühed sõimavad, teised kaitsevad, ükskõikseks ei jää keegi.

Nagu arvata võis, läks eelmisel nädalal Facebookis debatt lahti ka pärast seda, kui Viljandi linnavalitsus oli lasknud Männimäele Mängupesa lasteaia juurde ülekäiguraja ette kruvida «lamavad politseinikud». Et see on linna suurima elurajooni tuiksoon, leidus ühtviisi ohtralt nii neid, kelle arvates on sellise otsuse tegijad peast põrunud, kui neid, kes seda sammu targaks pidasid.

Olles ühel paari aasta tagusel lörtsisajusel hommikul, nelja-aastane tütar näpu otsas, näinud lasteaia ees asfaldil vereloigus lebamas kaht hingevaakuvat inimest, on minul asi selge. See oli ohtlik koht, mis vajas hädasti turvalisemaks muutmist, ning jääb vaid imestada, et seda juba varem polnud tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles