Uustulnuka kontol on 91 kontserti ja üks Etnokulp

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia muusikakooli kasvandikud, kes tõmbavad pilli ansamblis Lõõtsavägilased, võtsid laupäevasel lõikuspeol vastu oma esimese Etnokulbi juhendaja Margus Põldsepata, kes tähistas samal ajal Untsakate juubelit.
Karksi-Nuia muusikakooli kasvandikud, kes tõmbavad pilli ansamblis Lõõtsavägilased, võtsid laupäevasel lõikuspeol vastu oma esimese Etnokulbi juhendaja Margus Põldsepata, kes tähistas samal ajal Untsakate juubelit. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval jagati aasta jooksul silma paistnud pärimusmuusikutele Etnokulpe. Kui ansambli Trad.Attack! liikmed oskasid kulbisadu juba oodata, siis Karksi-Nuia poistele, kes tõmbavad Margus Põldsepa juhendamisel lõõtsa, tuli see üllatusena.

Parima uustulnuka kategoorias pärjatud Lõõtsavägilased on loodud 2013. aasta detsembris ja sellesse kuulub peale ansambli juhi Margus Põldsepa kolm noort muusikut: 15-aastane Andres Eelmaa, 14-aastane Rasmus Kadaja ja 11-aastane Tobias Tae. Kõik poisid õpivad pillimängu Karksi-Nuia muusikakoolis.

Margus Põldsepp, kes laupäevasel galal kohal olla ei saanud, sest oli oma ansambli Untsakad juubelil, rääkis, et poistel suure lava ees hirmu polnud. «Enne seda mängisime pilli Imavere vallavanema juubelil. Ühe soojaga läksid nemad galale ja mina Untsakate juubelile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles