Külm ilm kasvatas huvi uute autoakude vastu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto-Moto kaupluse müüja Jaanus Liitmets ütles, et kui suvel ostetakse päevas kolm-neli akut, siis eile oli poole päevaga müüdud kaheksa.
Auto-Moto kaupluse müüja Jaanus Liitmets ütles, et kui suvel ostetakse päevas kolm-neli akut, siis eile oli poole päevaga müüdud kaheksa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimastel öödel ja hommikutel valitsenud miinuskraadid on juba põhjustanud peavalu esimestele autoomanikele ja nõudnud vana aku uue vastu vahetamist.

Auto-Moto kaupluse juhataja Andres Nurk ütles, et akusid käiakse ostmas küll aasta läbi, aga praeguse külmaga on huvi selle kauba vastu kasvanud. Lisaks küsitakse talvist klaasipuhastusvahendit ja hakatakse vaatama, milline vedelik vajab külmakindlama vastu välja vahetamist.

«Sageli jäetakse uue aku ost ikka kõige viimasele hetkele või tullakse siis, kui auto enam ei käivitu,» lausus Nurk. «Aga alati pole uut akut vajagi. Kui sõidetakse linnas lühikesi otsi, ei jõua aku end laadida. Siis võib vaja minna aku eraldi täislaadimist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles