Vaatlejad loendasid üle saja tuhande linnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel olnud rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel «EuroBirdwatch» oli pühapäeva pärastlõunaks laekunud andmetel Eestis kokku loetud üle saja tuhande linnu vähemalt 136 liigist.

Väga kaunist ja soojast sügisilmast hoolimata on see tulemus võrreldes varasemate aastatega keskmine. Ilmselt ongi põhjuseks väga soe ilm, mis ei sunni linde massiliselt liikvele. 

Esialgse kiirkokkuvõtte andmetel olid linnuvaatluspäevade kõige arvukamad liigid valgepõsk-lagle, metsvint, haned, põhjavint ja aul. Kõige sagedamini nähtud liikideks olid rasvatihane, hallvares, pasknäär, harakas, hakk ja ronk. Selles nimekirjas on üllatav hakk, kes varem pole esiviisikusse mahtunud. Huvitavamad liigid olid näiteks valge-toonekurg, lepalind, rukkirääk, randkiur, keltsalind, hangelind, lõunatirk, alk ja merirüdi. Liikvel on veel ka suitsupääsukesi ning palju kuldnokki, linavästrikke, rästaid, kiivitajaid ja teisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles