Saarepeedil valminud jõulutooted pälvisid tunnustuse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskari lihatööstus
Oskari lihatööstus Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna toidumessi külastajad valisid pimetesti käigus Eesti parimaks verikäkiks Saarepeedil tegutseva lihatööstuse Oskar LT kahe peki verikäki ning aasta üllatustooteks hinnati sama firma toorsuitsu salaami.

Messil valiti kolme päeva jooksul Eesti parimad jõulutooted pagari-, lihatoodete ning ja õlu ja hõõgveini kategooriates.

Parim verivorst oli Rannarootsi Päkapikuvorst peekoniga lambasooles (Maag Lihatööstus), parim verikäkk Kahe peki verikäkk (Oskar LT AS), parim jõuluvorstid olid messikülastajate arvates Ahjuvorstikesed juustuga (AS Nõo Lihatööstus), sült Wõro kanalihasült (Atria Eesti AS) ja parim pasteet OÜ Otepää Lihatööstus Edgar tloodetav Juubeli pasteet.
2010 aasra jõulupraeks valisid messikülastajad Ahjuprae koorekastmes (Uvic AS) ning üllatustooteks Toorsuitsu salaami Baltic (Oskar LT AS).

Selle aasta jõululeivaks osutus pimetestist Fazeri must jõululeib, üllatustooteks Meekook AS-ilt Eesti Pagar ning maitsvaimaks piparkoogiks valiti Lider Artur Õhukesed piparkoogid (NP Foods Eesti OÜ).

Parim hõõgveiniks kuulutatu toidumessil Blossa Glögi Altia Eesti AS-ilt.

Konkursil võistlesid 48 lihatoodet, 16 pagaritoodet, seitse hõõgveini ja kuus õlut.

Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel.

Lihatooteid hindas 1126, pagaritooteid 683, hõõgveini 247 ja õlut 286 külastajat. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 2342 messikülastajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles