Mänguväljakult võõra lapse kaasameelitamine osutus lihtsaks

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu lähedal mänguväljakul väikelast omapäi mängima jättes peaks lapsevanem talle selgitama, kuidas peaks käituma juhul, kui ligineb võõras ja palub endaga kaasa tulla.
Kodu lähedal mänguväljakul väikelast omapäi mängima jättes peaks lapsevanem talle selgitama, kuidas peaks käituma juhul, kui ligineb võõras ja palub endaga kaasa tulla. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees (montaaž)

Kolm Viljandi kultuuriakadeemia tudengit tegid loovtööna tavatu katse, üritades mänguväljakult  kaasa meelitada lapsi. Nood ei kõhelnud hetkeksi võõrastega minemast.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti esimese kursuse tudengid Peep Maasik, Mari Anton ja Loviise Kapper said isiksuse- ja sotsiaalpsühholoogia kursusel õppejõud Kalle Küttiselt ülesande teha loovtöö. Tudengid otsustasid võtta snitti välismaal korraldatud katsetest, kus tänaval tekitatakse tavatu olukord, et näha, kuidas inimesed käituvad. Kolmekesi võeti sihikule Viljandi lapsed, et teada saada, kui paljusid nendest õnnestub endaga kaasa meelitada.

Katse algas mänguväljakute valimisega. Need pidid olema avalikud ja neil pidi leiduma eelkooliealisi lapsi. Valituks osutusid Kiigepark, Viljandi ranna mänguväljak ja Männimäel majadevaheline plats. Et lastel oleks raskem kiusatusse sattuda, otsustati koju jätta nii kommid kui kassipoeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles