Algas Etnokulpide hääletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti pärimusmuusika keskus jagab koostöös Raadio 2 ja ETV2-ga 10. oktoobril Viljandis pärimusmuusika lõikuspeol etnomuusika auhindu, mille võitjad selguvad rahvahääletusel

Etnokulbiks ristitud auhindu antakse välja seitsmes kategoorias: aasta ansambel, pärimusmuusik, plaat,  muusikapala ja uus tulija ning esimest korda saavad kulbi ka parim DJ ja aasta uusfolk artist. Võitjad selguvad pärmusmuusika keskuse kodulehel avaliku hääletuse teel. Hääletus algas 29. septembril ning kõigil on võimalik oma hääl anda järgneva kümne päeva jooksul.

Etnokulp on antud žanris ainus auhind, mille saavad rahva lemmikud. Kuigi auhinnagalal annavad ka Raadio 2 ja Eesti pärimusmuusika keskus välja oma erikulbid, on rõhk ikkagi muusikasõprade arvamusel.

Et etnomuusika mõiste on väga lai, pakub pärimusmuusika keskus koostöös Raadio 2 saatega «Etnokonservid» igas kategoorias välja nominendid, kellele häält anda saab. Samas on jäetud ka võimalus oma ettepanekutega välja tulla. Ainukeseks kriteeriumiks sel puhul on, et kandidaadid peavad viljelema pärimuslikku muusikat.

Eelmisel aastal jagati Etnokulpe samuti pärimusmuusika lõikuspeol ja siis sai viiest rahvahääletusel valitud kulbist neli endale ansambel Trad.Attack!. Parimaks pärimusmuusikuks valiti Eeva Talsi ja pärimusmuusika keskus andis oma erikulbi Viljandimaa lõõtsaklubile.

Etnokulbid jagatakse pärimusmuusika lõikuspeol 10. oktoobril aida suures saalis. Tseremooniat juhivad Madis Aesma ja Indrek Vaheoja ning esimest korda on sellest sündmusest võimalik otseülekandena osa saada ETV2 vahendusel.

Kõigi hääletajate vahel loosib Eesti pärimusmuusika keskus välja lõikuspeo passi kahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles