Aidas rehabili­teeritakse õpetajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kinoteater on jätkanud dokumentaalsete lavastuste rida ning toonud välja lavastuse teemal, mis puudutab iga inimest üksikult ja ühiskonda laiemalt. See teema on haridus. 6. oktoobril näeb Viljandi pärimusmuusika aida väikses saalis etendust «Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine».

Lavastus kõneleb noorest õpetajast, kel on veel hästi meeles oma põhikooliaegsed õpetajad – vana kooli pedagoogid raudse kaardikepi ja terava ütlemisega. Teda kannustab soov saada heaks õpetajaks ja mitte muutuda nendesuguseks.

Lavaloo autorid nendivad, et meil kõigil on olnud oma õpetaja Tammik, kes kõigi karmide õpetajate koondkujuna on meie edasist elu mõjutanud.  Laval on Priit Kruus, kes on aastaid töötanud emakeeleõpetaja ja lektorina ning praegu koolitab tulevasi õpetajaid. Lavastuse on aidanud kokku panna Paavo Piik, Henrik Kalmet, Diana Leesalu ja Paul Piik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles