Tiit Rattasep tagas endale medali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa autosportlaste perre on toonud täiendust Andre Teder, kes tegi oma debüüdi Laitse rallisprindi võistlustel. Stardi eel saadavad teda rajale vanaisa Lembit (paremal) ja isa Aare Teder (paremalt teine).
Viljandimaa autosportlaste perre on toonud täiendust Andre Teder, kes tegi oma debüüdi Laitse rallisprindi võistlustel. Stardi eel saadavad teda rajale vanaisa Lembit (paremal) ja isa Aare Teder (paremalt teine). Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti autospordi ralli­sprindi meistrivõistluste lõplik paremusjärjestus selgus nädala eest talvistes oludes Laitse paarisrajal, kus viljandimaalasi oli stardis kolm.


Laitse lumisel rajal käinud Viljandimaa meestest oli enim kaalul Tiit Rattasepal, kes pidi meistrivõistluste üldarvestuses kaitsma varem välja võideldud kolmandat kohta ning võis õnnestumise korral konkureerida koguni teisele tulemusele.

Sõidukiirus pole kadunud

Võistluse tarvis renditud autoga startinud Tiit Rattasep kohanes kiirelt. Esimeses ja teises voorus heitles viljandlane oma peamise rivaali Kaspar Koitlaga sekund sekundis teise koha pärast. Omavaheline medalite jagamine jäi viimase sõiduvooru otsustada.

Viie sekundiga oli selles kiirem Koitla ning kolmandana lõpetanud Tiit Rattasepale tähendas see Eesti meistrivõistlustelt pronksmedalit. «Head meelt valmistas, et mul pole tekkinud kiirusekartust,» lausus Rapla autorallil tõsise avarii üle elanud Tiit Rattasep. «Kiirus on tagasi ja tundsin end hästi.»

Rallisprindihooaja medaliga lõpetanud Rattasep lubas tuleval hooajal enam keskenduda õpingutele, mistõttu võistlusrajal teda järgmisel aastal arvatavasti ei näe. «Kindlaid tulevikuplaane mul praegu pole — eks aeg näita.»

Veoautomeeste rallisprindi meistrivõistluste viimase etapi eel oli kiire sõidu ja hea tulemuse korral võimalik end kokkuvõttes medalistide sekka pressida ka võhmalasel Olev Helül.

Võimsust jäi vajaka

Kahe vooru järel liikuski Olev Helü Laitses medalikursil, end paraku oli viimaseks sõiduks olukord nii palju muutunud, et rajal hakkas olulist osa mängima mootorite võimsus.

«Kahes esimeses voorus polnud sellel nii suur osa, aga viimases tuli võimsama auto eelis tugevalt esile. GAZ-51-ga 53 vastu ei saa,» tõdes Võhma mees.

Selle jõuproovi viiendana ning meistrivõistlused kokkuvõttes neljandana lõpetanud Olev Helü peab ainsaks võimaluseks konkurentidele vastu hakata uue ja jõulisema masina soetamist. «Sellest on vara veel rääkida,» jäi ta saladuslikuks.

Uus poiss rajal

Loodetavasti täidab järgmisel hooajal Tiit Rattasepast Viljandimaa rallisprinterite rivvi jääva tühimiku uus tulija, Andre Teder.

Laitse paarisrajal võistlusdebüüdi teinud 14-aastane viljandlane on kolmanda põlve autosportlane. Poisi isa Aare ja vanaisa Lembit Teder on aastaid kaasa löönud veoautode rallis ning olnud omal alal arvestatavad tegijad.

Esimese võistluse eel tublisti närveerinud Andre Teder tunnistas pärast neljanda kohaga lõppenud päeva, et sõita sai veidi vähe.

Isa jäi tema debüüdiga rahule. «Kolmandas voorus oli tulemus 12 sekundit parem kui esimeses, kiiruse kasv oli ilmne,» nentis Aare Teder. «Nüüd jääb oodata vaid talve: kogemuste omandamiseks plaanime osaleda võimalikult paljudel jää- ja lumerajasõitudel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles