Pidulikult avatud lasteaiast ootab suurem osa remonti

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Mängupesa A-tiiva (üleval) rühmades kobrutab põrandal linoleum ja nii mõnigi aken on jäädavalt kinni kruvitud, siis B-tiiva (all) esimese korruse ruumid said suvise remondi järel kena ja värske ilme.
Kui Mängupesa A-tiiva (üleval) rühmades kobrutab põrandal linoleum ja nii mõnigi aken on jäädavalt kinni kruvitud, siis B-tiiva (all) esimese korruse ruumid said suvise remondi järel kena ja värske ilme. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi eile avati Viljandi Mängupesa lasteaias renoveeritud B-korpuse alumine osa ja uus Vahtraninade rühm, siis ülejäänu, veidi rohkem kui kolmveerand majast on endiselt nutuses seisus.

Lasteaia juhataja Maiki Vanahans rääkis, et ümberehituse ja remondiga sai korda veidi alla veerandi lasteaia ruumidest ja ühtlasi kaotati söökla.

Uue välimuse said koridor, kolm rühma ja sealsed abiruumid. Samuti said rühmad suuremaks söökla arvelt. Igas rühmas on nüüd kööginurk, kus lapsed sööma hakkavad.

Kontrast on tugev

Äsja ehitusmeeste käe alt tulnud ligi veerand Mängupesast näib kena. Siiski on kontrast remontimata osaga märkimisväärne.

«Plaani, millal see võiks korda saada, pole, aga meie mõtleme küll, et kõik võiks ilus olla,» lausus Maiki Vanahans ja tähendas, et see variant, et praegu tehti korda üks majaosa, oli lasteaia perele meelt mööda. «Suvel oli B-pool kinni, aga et siis käis lapsi nagunii vähem, saime A-poolega ilusti hakkama ega pidanud lapsi teise lasteaeda viima.»

Mängupesa A-tiiba on õpetajad küll hubase keskkonna loonud, aga mänguasjade vahel hüüavad ruumid siiski tugevasti remondi järele. Mõnes kohas on isegi linoleum seesama, mis sinna maja ehitamise ajal 30 aasta eest laotati, vahepeal on seda nii paigatud kui teibitud.

«Need tükid on nüüd värskelt pandud,» tähendas Vanahans. Pihlamarjade rühma põranda paikamiseks oli töömees saanud ilusamaid linoleumitükke endise söökla põrandakattest.

«Aknad on meil ka kinni löödud,» lisas Pihlamarjade rühma õpetaja Hele Saar. «Me ei saa neid pestagi, sest kardame, et võivad katki minna.»

Õpetaja rääkis, et kõrvalrühmas murdis suur tuul kord magamistoa aknad lihtsalt lahti. «Nii on olnud veel mõnes teiseski rühmas, aga siis laseb töömees need taas kruvidega kinni, nii et lahti käivad ainult teatud aknad. Põrandaga on sama lugu: töömees muudkui lapib.»

Maiki Vanahans lisas, et ega linoleumi vahetamine enam aitagi, sest põrand on juba nii ära vajunud, et vajab ülesvõtmist ja uuesti valamist. «Seda kõike me oma eelarvest ei tee,» nentis ta.  

Aeg pole teada

Lasteaia B-tiiva esimene korrus sai korda linna rahaga, seal on nüüd põrandad siledad, nende kate korralik ja pilt selline, nagu ühes lasteaias olema peakski.

Remondiks kulus 149 000 eurot. Nüüd ootab ehitaja kätt veel ülejäänud Mängupesa. Linnavalitsus on küll lubanud kõik Viljandi lasteaiad korrastada, kuid pole veel teada, millal see teoks saab.

«Rodu küsimusi on lahenduseta nii ehituse kui palga kohta, aga tahe on olemas,» märkis Viljandi linnapea Ando Kiviberg.

Ta lisas, et nii mõnigi lasteaed ootab remonti ja midagi ka tehakse, kas või väikeste sammudega. «Mängupesa on plaanis täiesti korda teha, aga ei tea, millal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles