Kandidaat hoiatas arvude maagiasse takerdumast

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop loodab, et humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna allüksused kasvavad ühiseks pereks, kuigi paiknevad eri majades ja linnades. Sutropit saadab akadeemia juht Iñaki Sandoval.
Margit Sutrop loodab, et humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna allüksused kasvavad ühiseks pereks, kuigi paiknevad eri majades ja linnades. Sutropit saadab akadeemia juht Iñaki Sandoval. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tartu ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaaniks kandideeriv Margit Sutrop kinnitas Viljandi kultuuriakadeemia peamajas teda kuulama tulnutele, et ei kavatse valituks osutudes akadeemia ellu sekkuma hakata, kuid on alati akadeemia jaoks olemas.

Selle valdkonna dekaan on kultuuriakadeemiale väga tähtis, sest ka akadeemia ise hakkab sinna kuuluma. Järgmise aasta algusest jaotuvad Tartu ülikooli allüksused struktuurireformi tulemusena nelja valdkonda. Humanitaarteaduste ja kunstide ehk humaniora valdkonda hakkavad kuuluma usuteaduskond, ajaloo- ja arheoloogia instituut, eesti ja üldkeeleteaduse instituut, filosoofia ja semiootika instituut, kultuuriteaduste ja kunstide instituut, maailma keelte ja kultuuride kolledž ning Viljandi kultuuriakadeemia. Selles valdkonnas on 515 töötajat ja 2850 üliõpilast ning eelarveks on ette nähtud 13,3 miljonit eurot.

Arvude maagia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles