Mängijat pronks ei rahuldanud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Saaremäe lõpetas Eesti tugevamate juunioride seas kolmanda kohaga.
Rivo Saaremäe lõpetas Eesti tugevamate juunioride seas kolmanda kohaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Viljandis peetud Eesti lauatennise juunioride esikümne turniiril jõudis edukaima kohaliku mängijana esikolmikusse Rivo Saaremäe.



Eesti lauatenniseliidu reitingu põhjal kümne parema võistlustele kutsutute seas oli kaks lauatenniseklubi Sakala noormeest: Rivo Saaremäe ja Kaspar Kruusalu. Naisjuunioride konkurentsis pani end proovile Getter Põru.

Edukaima võõrustajana rohelise laua ääres rassinud Rivo Saaremäe sai turniiril kaheksa võidu ja kahe kaotusega kolmanda koha.

Esimest hooaega juunioride klassi kuuluv noormees selle tulemusega rahule ei jäänud.

Kaotas ammusele konkurendile

«Kripeldama jäi see, et kaotasin Aleksandr Lušinile,» tõdes Rivo Saaremäe. Ta peab Lušinit küll tugevaks, kuid arvab end olevat võimelise tegema maardulase vastu parema partii.

«Valisin nagu kevadistelgi meistrivõistlustel vale taktika,» nentis Saaremäe.

Aprillis peetud kadettide Eesti meistrivõistlustel oli viljandlane sunnitud finaalis tunnistama Aleksandr Lušini paremust. Et ta on võimeline eakaaslast üle mängima, kinnitas Rivo Saaremäe mõni kuu hiljem kadettide esikaheksa turniiril.

Uue hooaja algul juunioride staatusesse kerkinud rivaalid reastusid Viljandis seekord teise ja kolmandana Toomas Libene selja taha. «Libene on teistest juunioridest praegu peajagu üle,» tunnustas Rivo Saaremäe Viljandist võidu viinud Narva Paemurru spordikooli kasvandikku.

Saaremäe, kes hoiab lauatenniseliidu reitingutabelis juunioride seas kolmandat kohta, suutis jagu saada teise asetusega Timo Terasest, aga tunnistas, et muidu väga tugeval mängijal oli sedapuhku kehv päev.

Fortuuna oli vastase poolel

Ligemale aastase võistluspausi järel taas lauatennisesse naasnud Sakala klubi liige Kaspar Kruusalu sai juunioride top 10-ks nimetatud turniiril neli võitu ja viis kaotust ning lõpetas päeva viienda tulemusega.

Ainsa kohaliku naisjuuniorina osavõtukutse pälvinud Getter Põru kogus kolm võitu ning pidi vastu võtma kuus kaotust. See andis talle seitsmenda koha.

Nagu märkis lauatenniseklubi Sakala juht Peeter Allik­oja, näitas tüdruk turniiril küll sisukat mängu, ent vajaka jäi sportlikust õnnest. Allik­oja selgitust mööda pidi Getter Põru tunnistama Kristiine Seitoni ja Karmen Kozma 2:3 paremust. «Mõlemas kohtumises oli meie mängijal kasutada mitu matšpalli, kuid paraku oli fortuuna seekord vastase poolel,» tõdes Peeter Allikoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles