Triibulisest paviljonist saab peagi ajalugu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe päeva jooksul on paviljonil eemaldatud osa katusekattest ja minema veetud esimesed voodrilauad.
Kahe päeva jooksul on paviljonil eemaldatud osa katusekattest ja minema veetud esimesed voodrilauad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üleeile algas Viljandi kesklinnas Tartu tänaval madala nõukogudeaegse poelobudiku lammutamine, kuid selle asemele planeeritud kolmekorruselise äri- ja elumaja ehituseni läheb omaniku sõnul veel aega.

«Võtame paviljoni maha eelkõige tema kehva seisukorra tõttu,» ütles Laur Kivistik, kellele Tartu tänav 7e kinnistu kuulub. Senine rentnik on hoonest lahkunud ja omanik ei soovi lagunevat maja talveks tühjana püsti jätta. «Võtame ta maha, enne kui marodöörid käe külge panevad.»

Kivistiku sõnul tähendab see küll ettevalmistusi uue hoone ehitamiseks, kuid müürid kohe kerkima ei hakka. «Praegu tegelen tagumiste majade renoveerimisprojektide ja uute hoonete ehituse kavandamisega,» kõneles ta ning lisas, et linnavalitsusele on edastatud ka esimesed ehituslubade taotlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles