Riik plaanib firma vastu kohtuteed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussamba remont läks lahti selle kuu algul.
Vabadussamba remont läks lahti selle kuu algul. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Kaitseministeerium võib Tšehhi klaasifirmalt Sans Souci Vabadussõja võidusamba remontimiseks tehtud lisakulud kohtu kaudu sisse nõuda.

«Sambaprojekti lõppmaksumus selgub hetkel, mil sammas on lõplikult valmis ning kõik tulud ja kulud on kokku löödud — sealhulgas lõppenud ka eeldatav kohtuprotsess Sans Souciga kulude kompenseerimiseks,» ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo eile riigikogu infotunnis saadikute küsimustele vastates.

Ministri sõnul nõutakse firmalt Sans Souci tegemata jäetud töö tõttu sisse firmaga KH Energia-Konsult sõlmitud lepingu järgi tehtud lisakulutused.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles, et Sans Souci tehtu kvaliteet ei rahulda ministeeriumi ega Eesti avalikkust. Peaasjalikult ei suutnud firma tema sõnul täita lepingus võetud kohustust ega rajada Vabadussõja võidusambale töökindlat sisevalgustuslahendust.

«Seetõttu esitas kaitseministeeriumi advokaat Sans Soucile 3. septembril ligi 10 miljoni krooni suuruse nõude, mis on aktsiaseltsiga KH Energia-Konsult sõlmitud valgustus- ja ventilatsioonisüsteemi projekteerimise ning rajamise lepingu maksumus,» lausus ta. «Monumendi muude vaegtööde üle peame Sans Souciga läbirääkimisi.»

Kaitseministeerium võttis samba remontimise uuesti käsile tänavu sügisel. Jaak Aaviksoo kinnitas eile, et tööd kulgevad plaanipäraselt.

«Samba valgustuse ja ventilatsiooni hanke tähtaeg on lepingu järgi jaanuari lõpul,» lisas ta. «Praegu käib vuukide täitmine, seejärel asutakse paigaldama nurgaliiste. Loodan, et see töö saab lähinädalatel ühele poole.»

REMONT

Kaitseministeerium alustas samba remonti uuesti selle aasta oktoobris ja loodab korraliku valgustuse taastada jaanuari lõpuks.

• Lisaks uue valgustuslahenduse paigaldamisele on kavas sammas hermetiseerida, paigaldada uue kinnituslahendusega nurgaliistud, täita vuugivahed ning eemaldada monumendi klaaspaneelide kinnituste katted.
Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles