Päästjaid lollitanud mees ähvardas aknast alla hüpata

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjatele valeväljakutse teinud mees ronis pärast päästjate, politseinike ja kiirabitöötajate saabumist neljanda korruse aknalauale ja ähvardas sealt alla hüpata. Korravalvurid tõid mehe tuppa ja viisid ta politseimajja kainenema.
Päästjatele valeväljakutse teinud mees ronis pärast päästjate, politseinike ja kiirabitöötajate saabumist neljanda korruse aknalauale ja ähvardas sealt alla hüpata. Korravalvurid tõid mehe tuppa ja viisid ta politseimajja kainenema. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi politseinikud, päästjad ja kiirabitöötajad pidid esmaspäeva õhtul tegelema 27-aastase purjus mehega, kes esmalt tegi päästjatele valeväljakutse ja siis ähvardas neljanda korruse aknast alla hüpata.

Pisut pärast kella 19 sai häirekeskus väljakutse, kus üks mees väitis, et  Valuoja puiestee kortermaja neljandal korrusel põleb elektripliit. Lisaks päästjatele sõitsid sündmuskohale politseinikud ja kiirabibrigaad, sest väljakutse tegija väitis, et on saanud põletushaavu.

Sündmuskohal selgus, et mees oli purjus ja põlengut ei olnud. Kui politseinikud olid juba lahkumas, läks mees akna peale ja ähvardas alla hüpata. Korravalvurid sikutasid ta aknalaualt tuppa tagasi ning viisid politseimajja kainenema.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juhi Alar Sadama sõnul on tahtliku valeväljakutse tegemine äärmiselt taunitav ja kahetsusväärne, sest see võib võtta samal ajal tõeliselt abi vajavalt inimeselt võimaluse seda kiiresti saada.

Valeväljakutsega tegelemine röövis politseinikelt, päästjatelt ja kiirabilt ligi pool tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles