Aidata tuleb seal, kus vaja

Jaak Madison
, riigikogu liige, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

IMMIGRATSIOONI ja põgenike teema on kogunud aina tuure ning lõppu pole sel näha. Kui veel kuu tagasi oli rahval lootus, et asi piirdub 170 immigrandiga, siis konservatiivide hoiatused osutusid taas tõeks. Nüüd üritab Euroopa Parlamendi president Jean-Claude Juncker koos Angela Merkeliga Euroopa Liidu riikide suveräänsust hävitades kehtestada sunnikvoote 120 000 uue immigrandi jaotamiseks ning Eesti osa sellest oleks 373 isikut.

Miks ma kasutan just sõna «immigrant»?

Olin Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehena kaasas väliskomisjoni visiidil Jordaaniasse Za’atari põgenikelaagrisse, kus elab juba mitu aastat 80 000 inimest, kellest üle 50 protsendi on kuni 18-aastased lapsed ja noorukid. Jordaania on sattunud väga keerulisse olukorda: sõjapõgenikke on tulnud suurel hulgal Süüriast, Palestiinast ja ka teistest kriisikolletest. Praegu elab seal ligi 1,5 miljonit süürlast, kellest 630 000 on põgeniku staatuses. Seega elab vaid väikene osa neist põgenikelaagrites, kus on tagatud elementaarne humanitaarabi, tegutsevad koolid ja on olemas õppevõimalused, kus on organiseeritud isegi jalgpallitreeningud oma meeskondadega ning elu toimib justkui tõelises linnas. See kõik on muidugi võimalik vaid tänu välisabile ja organisatsioonide panusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles