Armastusega Eestist Ukrainasse

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus kuumast Ukrainast. Oktoobris tähistab Svjata Vatra oma kümnendat sünnipäeva kümne kontserdiga Eesti eri paigus. Tuur lõpetatakse kodulinnas 19. oktoobril.
Fotomeenutus kuumast Ukrainast. Oktoobris tähistab Svjata Vatra oma kümnendat sünnipäeva kümne kontserdiga Eesti eri paigus. Tuur lõpetatakse kodulinnas 19. oktoobril. Foto: Natalie Yefimova

Kümme aastat tagasi asutati Viljandis ansambel Svjata Vatra. Kümme aastat tagasi sõlmis Viljandi sõpruslepingu Lääne-Ukraina linna Ternopiliga. Hiljuti põimusid need kaks sündmust sujuvalt kokku, kui parasjagu Ukraina tuuril viibiv Svjata Vatra esines Ternopilis.

Ternopil ise tähistas küll hoopis suuremat aastapäeva: tema asutamisest möödus 425 aastat. Õnnitlemiseks oli kohale sõitnud Viljandi linnavalitsuse esindus. 

Svjata Vatra esines Ukrainas viiel korral. Üks ülesastumine oli Kiievis Myhailivska platsil suurel kontserdil, mis oli pühendatud vaba ja ühtse Ukraina eest langenud ja võitlevatele inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles