Kontrolörid leiavad aina rohkem rikkujaid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik Viljandi autojuhte teab, et kella kasutades võib kesklinnas kaks tundi tasuta parkida. Sellest hoolimata on kontrollijad leidnud aastaga üle 1500 auto, mille juhid korra vastu eksisid.
Enamik Viljandi autojuhte teab, et kella kasutades võib kesklinnas kaks tundi tasuta parkida. Sellest hoolimata on kontrollijad leidnud aastaga üle 1500 auto, mille juhid korra vastu eksisid. Foto: Peeter Kümmel

Tänavu on kontrolörid teinud Viljandis valesti parkijatele veerandi võrra rohkem trahve kui mullu ja hüppe põhjuseks võib olla asjaolu, et tänavu saab turvafirma suure osa trahvirahast endale.

Eelmisel aastal leppisid Viljandi linnajuhid ning turvafirma G4S esindajad kokku, et linn ei maksa enam igakuist fikseeritud tasu, vaid firma saab suurema osa ametlikult viivistasuks nimetatavast trahvisummast endale.

Iga korrektselt määratud 120 krooni suuruse viivistasu pealt läheb G4S-ile 102 krooni ning 18 jääb linnale. Viljandi tasulise parkimise alal oli aasta algusest eilseni tehtud 1529 trahvi. Mullu kirjutati terve aasta jooksul välja 1351 viivistasu.

Valesti parkijatelt on tänavu linna kasuks välja nõutud 183 480 krooni, kuid linna kassasse jääb sellest ligi 27 500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles