Viiratsi vald püüab korraga kahte lasteaeda rajada

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad on Viiratsi lasteaia juurdeehitisega algust teinud. Tööle kulub pool aastat ning valmis peab see saama mai lõpul.
Ehitajad on Viiratsi lasteaia juurdeehitisega algust teinud. Tööle kulub pool aastat ning valmis peab see saama mai lõpul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kõik kulgeb veatult, suudab kroonilises lasteaiakohtade puuduses vaevlev Viiratsi vald järgmiseks sügiseks oma mured lahendada, sest Viiratsis algas lasteaia ehitus ja Kalmetul ootavad ruumid sisustamist.


«Viiratsi lasteaias vabu kohti ei ole,» kinnitas lasteaia juhataja Eda Lauer.

Vallavanem Sulev Kannimäe jutu järgi on Viiratsi vallas praegu puudu ligi poolsada lasteaia- ja sõimekohta. Vallavalitsuse registrist nähtub, et murelikud vanemad esitavad vallajuhtidele avaldusi lapsele lasteaiakoha saamiseks. Paraku on vald pidanud mitmel juhul eitavalt vastama.

Ehitajad alustasid

Kaks nädalat tagasi alustasid ehitusfirma Paide MEK töömehed Viiratsi lasteaiale juurdeehitise rajamist. Valmis peab see kuus miljonit krooni maksev hoone olema mai lõpuks. See annaks juurde ühe rühma ehk 23 kohta.

Lasteaiaruumid on Kalmetu koolimajas juba valminud, kuid paraku on need veel sisustamata. Seni pole vallas ka kindlalt otsustatud, millal rühm tööd alustab.

«Sel aastal kindlasti mitte, sest selleks pole raha,» nentis Sulev Kannimäe.

Külarahvas tegi pöördumise

Tänassilma külavanema Mait Siiruse sõnul teeb inimestele muret, et läheduses pole lasteaeda, ning selleks, et Kalmetule lasteaia rajamine toppama ei jääks, saatis külarahvas septembri lõpul vallajuhtidele ühiskirja. «Lähemad lasteaiad on Uusnas ja Leies,» ütles Siirus.

Et valla väikseimas lasteaias Uusnas on kogu aeg kohti vähem kui sinna soovivaid lapsi ning Leie on naabervalla küla, peavadki Tänassilma vanemad oma lapsed viima Vana-Võitu või Viiratsisse.

Pöördumise esitamise mõte tekkis külaelanikel siis, kui nendeni jõudis kuuldus,
et lasteaia avamine võib määramatuks ajaks edasi lükkuda.

Sulev Kannimäe arvates pole seda siiski karta. «Kui ruumid on olemas, on mõttetu lasta neil tühjalt seista,» lausus ta.

Viiratsis mahub praegu lasteaeda kolm rühma ehk 65 last. Lisaks on veel 16 lapsega sõimerühm rahvamajas. Kui uus lasteaiahoone mais valmib, kolivad sõimelapsed ka sinna ning üks rohkem kui 20 kohaga rühm luuakse juurde.

Sulev Kannimäe arvutuste järgi on siis vallas peaaegu 180 lasteaiakohta ning sellest peaks piisama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles