Viiuldaja sõidab Ameerikasse ringreisile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Nuut on viiuldaja, laulja ja pärimusmuusika uuendaja.
Maarja Nuut on viiuldaja, laulja ja pärimusmuusika uuendaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembri keskpaigas suundub oma esimesele Põhja-Ameerika ringreisile eesti viiuldaja, laulja ja pärimusmuusika uuendaja Maarja Nuut. Poole kuu jooksul, 15. septembrist 2. oktoobrini, annab ta 11 kontserti ning juhendab õpitubasid kuuel mainekal maailmamuusika festivalil ja mitmes tuntud kontserdipaigas, sealhulgas Washingtonis Kennedy keskuses. Debüütturnee hõlmab Chicagot ja New Yorki, viib Washingtoni, Cedar Rapidsisse, Minneapolisesse, Albuqerquesse ja Bloomingtoni ning lõpeb Torontos. 

«Ringreisi ulatus ja maht on võrreldav viimasel ajal ookeanitagust väisanud Eesti bändidest vahest Metsatöllu ja Ewert and The Two Dragonsi omaga,» leiab Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna.

Parajasti pühendub viiuldaja-laulja oma uue albumi salvestamisele ja mitmerahvuselise tiimi ülesehitamisele. Maarja Nuudi 2013. aastal ilmunud debüütalbum «Soolo» leidis tunnustust mitmel pool maailmas, see valiti mõjuka briti folgi ja pärimusmuusika ajakirja fRoots lemmikute hulka ning jõudis ka väljaande kogumikplaadile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles