Linnaaeda rajatud rabas kasvavad haruldased taimed

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala ajakirjanikul õnnestus Terase pere rabaaias maiustada muu hulgas kännasmustika, poolkõrge mustika ja väikeselehise mustika marjadega.
Sakala ajakirjanikul õnnestus Terase pere rabaaias maiustada muu hulgas kännasmustika, poolkõrge mustika ja väikeselehise mustika marjadega. Foto: Egon Valdaru / Sakala

Võhmas perekond Terase aias kasvavad nii tavalised kui punaste ja roosade viljadega mustikad. Neid nagu ka pohli, jõhvikaid ja sinikaid maitsevad igal sügisel paljud nende külalised. 

Aastaid Võhma aianduselu eestvedajaks olnud Riho Terasel tuli mõte oma koduaia märjemasse ossa midagi põnevat teha juba tosin aastat tagasi. Ta tassis kohale hulga turvast ning rajas elutruu raba, kuhu pani kasvama vaevakase, sõnajalad, sookailud, ubalehed ja jänes-villpead. Ta istutas sinna rabamurakaid, pohli, mustikaid, sinikaid ning harilikke ja Põhja-Ameerikast pärinevaid suureviljalisi jõhvikaid. Aias on teiste seas koha leidnud kanarbikud, pajud ning hall, punane ja soo-eerika. Suure osa taimedest on aednik hankinud ümbruskonna rabadest.

Teraste rabaaias on ka oma mülgas: väga suurte niiskusearmastajate jaoks on turbaga täidetud poolteise meetri sügavune auk, mille põhjas on basseinikile. Nagu looduseski läheb raba üle märjaks rohumaaks ning seal asenduvad rabataimed niiskuslembeste taimedega. Väike riba on ka niitu, kus on päris kuiv. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles