Paalalinna kool ootab remondiks ministeeriumist miljoneid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnes Paalalinna kooli koridoris tehti viimati remonti 20-30 aastat tagasi, mõnda ruumi pole aga 50 aasta jooksul kordagi värskendatud.
Mõnes Paalalinna kooli koridoris tehti viimati remonti 20-30 aastat tagasi, mõnda ruumi pole aga 50 aasta jooksul kordagi värskendatud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sein kõmiseb tühjalt vastu, kui Paalalinna kooli huvijuht Ruth Martsik koridoris ühele aknapõsele koputab. «Selline see maja ongi. Seest tühi,» nentis ta.

Kui hoonest mõni aasta tagasi termopilt tehti, polnud see punane vaid nendes kohtades, kuhu seitse suve tagasi oli uued aknad pandud. 1965. aastal valminud koolimajas on palju ruume, mis pole kordagi remonti näinud. Mõnes koridoris peab olema ettevaatlik, sest laest kukub krohvi ning keldriklassides on põrand mädanenud.

Kõik see tähendab, et koolimaja ootab juba aastaid põhjalikku remonti. Viljandi kolmest suurest põhikoolist on Paalalinna kool ainus, mida pole kapitaalselt uueks ehitatud. Viljandi linnapea Ando Kiviberg on viimase paari nädala jooksul kaks korda avalikult kinnitanud, et kooli remondi ettevalmistamisega tegeldakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles