Mulgi krõpsude tootmine saab kuu lõpul kõvasti vunki juurde

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Palu sõnul aitab uus fritter toota viilutatud köögiviljadest krõpse mitu korda rohkem kui seni nende firmas kasutusel olnud vahendid.
Indrek Palu sõnul aitab uus fritter toota viilutatud köögiviljadest krõpse mitu korda rohkem kui seni nende firmas kasutusel olnud vahendid. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kui arvestada seda, et ma pole ise peaaegu üldse müügitööd teinud, on seni läinud üle ootuste hästi,» ütleb kodumaistest köögiviljadest frititud näkse valmistav Indrek Palu. Nüüd on väikestviisi pereäri ajanud ettevõtjal kavas palgata esimesed töötajad ja toodangu maht kümnekordistada.

Idee frititud Mulgi krõpsudest läks idanema juba paar aastat tagasi, kui Palu Karksi-Nuias oma elukaaslase peetavas pubis külalistele praeguste krõpsudega sarnaseid porgandinäkse pakkus. Et inimesed sõid ja kiitsid, otsustas ta astuda järgmised sammud. Mullu asutas ta Ronni Neissaarega kahasse osaühingu Mulgi Krõpsud. Sama nime kannab tootesari, millesse kuuluvad praegu viit sorti krõpsud: punapeedi, kaalika, porgandi, kartuli ja kollase peedi. Jõudumööda on otsitud uusi huvitavaid maitseid ning katsetatud näiteks pastinaagi, musta rõika ja hapukapsaga.

500 liitrit õli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles