Kuum kaup oli tuubimesi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud jõulude ajal sai esimene mesi tuubidesse. Nüüd oli tuubimesi esimest korda ka meefestivalil Karksi-Nuias, kus kogus rahva seas populaarsust.
Möödunud jõulude ajal sai esimene mesi tuubidesse. Nüüd oli tuubimesi esimest korda ka meefestivalil Karksi-Nuias, kus kogus rahva seas populaarsust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mäletate ehk mõne aastakümne tagant marmelaade, mis olid tuubi pistetud ja mida sai sealt imetud? Mullu jõulude ajal pakendati tuubidesse mesi ning läinud nädala lõpul jõudis see uudistootena ka Karksi-Nuia meefestivalile.

«Tuubi panime mee sellepärast, et seda on sealt ju hea võtta, näiteks lastele kooli kaasa anda, kui kurk on haige,» ütles Lääne-Virumaal Inju külas perefirmana tegutseva osaühingu Artocarpus mesinik Maire Valtin ning märkis, et ingveri ja taruvaiguga tuubimesi on juba ära ostetud, aga näiteks kaneeliga mett veel on ja see meeldivat hästi lastele.

Artocarpuse mesilased korjavad oma saagi raiesmikelt. «Kevadel veame nad sinna laiali, sest elame ise põldude keskel. Sügisel toome kõik koju tagasi,» rääkis Valtin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles