Tuhanded dokumendid nõuavad e-aadressi uuendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 4000 isikut tõendava dokumendi saanud inimest peavad pöörduma uuesti politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindusse, sest neile väljastatud dokumendil on vale e-aadress.

Aktsiaselts Sertifitseerimiskeskus avastas ja parandas vea oma tarkvaras, mille tõttu loodi juunis ja juulis isikut tõendavatele dokumentidele korduvaid eesti.ee e-aadresse. Kõnealune apsakas ei takista siiski dokumendi elektroonset kasutamist.

ID-kaardi, elamisloakaardi, mobiil-ID ja digi-ID isikutuvastuse sertifikaadile genereeritakse dokumendi tootmisel e-aadress kujul eesnimi.perekonnanimi@eesti.ee. Nimekaimude puhul võrdleb tarkvara e-aadressi varem juba kasutatutega ning järgmised sama nimega inimesed saavad e-aadressi kujul eesnimi.perenimi.1@eesti.ee, eesnimi.perenimi.2@eesti.ee ja nii edasi vastavalt samanimeliste inimeste arvule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles