Maxima kauplus rikub üheksandat aastat seadust

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood avati Viljandis Tallinna tänaval 2006. aasta detsembris. Ometi polnud seni keegi kaupluseketi omanikele survet avaldanud, et nad seal taarapunkti avaksid, nagu seadus ette näeb. Puudus tuli üllatusena ka Eesti Pandipakendile.
Maxima pood avati Viljandis Tallinna tänaval 2006. aasta detsembris. Ometi polnud seni keegi kaupluseketi omanikele survet avaldanud, et nad seal taarapunkti avaksid, nagu seadus ette näeb. Puudus tuli üllatusena ka Eesti Pandipakendile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Tallinna tänaval tegutsev Maxima kauplus on ligi üheksa aastat rikkunud seadust, sest pole võimaldanud klientidel sinnasamasse pandipakendeid tagastada.

Kui kaupluses on müügipinda enam kui 200 ruutmeetrit ning ta müüb pandipakendis tooteid, lasub tal pakendiseaduse järgi vältimatu kohustus oma lahtiolekuajal korraldada samas kohas kasutatud pakendite tagasivõttu. See, kas panna püsti pakendiautomaat või korraldada käsitsi vastuvõttu, on juba poepidaja enda otsustada ja oleneb sellest, kui palju ta arvab pakendeid enda juurde tagasi toodavat.

Kõnealuses Maximas aadressiga Tallinna tänav 60 on pinda märksa rohkem: koos abiruumidega 1006 ruutmeetrit. Ometi ei tööta seal taarapunkt kummalgi kujul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles