Kas Viljandi lammutab kommunistide kantsi ja taastab Vabadussõja monumendi?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seal, kus 1920.–1930. aastatel seisis Vabadussõjas langenud Sakalamaa meestele pühendatud monument, on nüüd ametite maja. Ka kõrvalolev Eesti Panga hoone näeb välja teistsugune. Selle seinte vahel tegutseb praegu maavalitsus.
Seal, kus 1920.–1930. aastatel seisis Vabadussõjas langenud Sakalamaa meestele pühendatud monument, on nüüd ametite maja. Ka kõrvalolev Eesti Panga hoone näeb välja teistsugune. Selle seinte vahel tegutseb praegu maavalitsus. Foto: Viljandi muuseum

Kui Viljandi linnapea Ando Kiviberg saaks omatahtsi otsustada, lammutataks Vabaduse platsi ääres seisev nõukogudeaegne parteimaja ning taastataks samas kohas Vabadussõja monument, mille punavõim hävitas.

Tegelikkuses asjad nii lihtsalt ei käi ning vabadussamba temaatikat hakkab vaagima sel nädalal kokku pandud komisjon. Seejuures on laual kõik võimalused alates eelkirjeldatud lahendusest ning lõpetades moodsa taiese püstipanekuga sootuks mõnda teise paika.

Ainult mehed

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles