Viljandi Ukraina sõpruslinnas kulgeb elu rahulikult

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahvusest pärit Svjata Vatra laulja Ruslan Trochinskyi (vasakul) on olnud Viljandi linnavalitsusele abiks Ternopiliga kohalikus keeles suhtlemisel.
Ukraina rahvusest pärit Svjata Vatra laulja Ruslan Trochinskyi (vasakul) on olnud Viljandi linnavalitsusele abiks Ternopiliga kohalikus keeles suhtlemisel. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Lääne-Ukrainas asuvas Viljandi sõpruslinnas Ternopilis kulgeb elu tavalist rada pidi, ehkki riigi teises otsas on sõjatander.

Möödunud nädalal käisid esimest korda Ternopilis Viljandi noored jalgpallipoisid. Nad tegid seal nelja päeva jooksul kuus mängu ja selle kõrvalt jäi aega ka linnaga tutvuda. Võistkonna esindaja ja reisi organiseerija Jaak Luhakoodri sõnul ei tekkinud Ternopilis viibides tunnet, et kusagil Ukrainas võiks konflikt olla.

«Mingit ohtu meie sõpruslinnas küll ei ole,» sõnas ta, kuid tõdes, et kui mõne ukrainlasega vestlusesse astuda, tuleb sõda ühel hetkel ikka jutuks. Siiski valitseb usk sellesse, et konflikt laheneb. Ternopili inimesed olid Luhakoodri sõnul igati sõbralikud ja abivalmis ning ükski probleem ei jäänud lahenduseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles