Töö katku ajal – esikohal on ohutus

Maret Maripuu
, tööinspektsiooni peadirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu
Maret Maripuu Foto: Peeter Langovits / Postimees

​PEAAEGU AASTA TAGASI, 8. septembril tuvastati esimesel metsseal Eestis sigade Aafrika katk. See teade tegi murelikuks kõik seakasvatajad – nii väikesed maapered kui suurfarmerid. Nakkusohus loomadele tähendas see surmaotsust ning inimestele seda, et ohtu võivad sattuda nende töökohad ja sissetulekud. Nüüdseks on elu jätnud tuhanded sead ja karta on, et arv üha kasvab.

Viirus inimesele ohtlik ei ole, ent inimene on üks selle edasikandjaid. Farmidele on kehtestatud väga karmid reeglid, et viiruse levikut vältida. Riik toetab seakasvatajaid rahaliselt, aga väljaminekud on siiski suured ja panevad nii mõnegi loomapidaja mõtlema, kuidas edasi.

TÖÖINSPEKTSIOON ON viimastel nädalatel saanud palju kõnesid farmitöötajatelt. Küsitakse, kas ohutusnõuete eiramise korral võib töötaja vallandada, ning on juba paraku olnud kõnesid neiltki, kel on töö otsa saanud ja kellega on leping lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles