Halliste jões vähki veel leidub

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaametnik Tuuli Teppo laseb kõik Halliste jõest püütud kuus jõevähki vette tagasi. Andmed nende suuruse ja seisundi kohta said üle-eestilisse andmebaasi kirja. Mõrra haardest vabanenud loomad kiirustavad kivide ja veetaimede varju.
Keskkonnaametnik Tuuli Teppo laseb kõik Halliste jõest püütud kuus jõevähki vette tagasi. Andmed nende suuruse ja seisundi kohta said üle-eestilisse andmebaasi kirja. Mõrra haardest vabanenud loomad kiirustavad kivide ja veetaimede varju. Foto: Kristiina Baum

Esivanemad uskusid, et hinged külastavad uduna maad. Ehkki hingedekuu on november, katab varahommikune udu kohati maad nii, et üksnes puude ladvad kui rohelised pilvetutsud sellest välja paistavad.

Põldudel on küürakil heinapallid just nagu mäletsev lehmakari. Hetkega jõuab taevas kolm korda meelt muuta: esiti paneb ta endale üll helekollase, siis paari roosaka triibuga tumekollase rüü, lõpuks lepib õrnroosa keebiga.

Päev on end valmis seadnud, imetlejatel tarvitseb vaid ärgata. Ja mina olen seda teinud. Kell on viis läbi ja Vikerraadiost lastakse Eesti hümni. Sõidan mööda majadest, kus suur hulk inimesi looduse varajast vaatemängu maha magab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles