Uus kombain alustas teenistust odrapõllul

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme põllumehe äsja soetatud kombaini juhtiv või pigem GPS-i teekonda jälgiv Argo Merila märkis, et uue masina paljude võimalustega saab ta end ilmselt terve augustikuu kurssi viia.
Kolme põllumehe äsja soetatud kombaini juhtiv või pigem GPS-i teekonda jälgiv Argo Merila märkis, et uue masina paljude võimalustega saab ta end ilmselt terve augustikuu kurssi viia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi valla Veskimäe talu peremees Argo Merila lülitas läinud nädala esmaspäeval kompuutri sisse ja tumeroheline John Deere hakkas suviotra haukama. Viljakõrred suisa voolasid heedri vahele ja kombaini tagaaknast sai jälgida, kuidas terad punkrisse sadasid. 

Allesjäänud kõrred kombain hekseldas ja jättis endast maha.

«Ega ta nüüd nii eriline ka ole,» märkis Merila, kuigi naaber oli varem kiitnud, et see 7,6-meetrise heedriga roomikmasin on ikka väga kõva sõna. «Neid on Eestis ka üheksa- ja kümnemeetrisi. Siit viis kilomeetrit edasi on selline kohe olemas,» jäi mees tagasihoidlikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles