Katkukeskmes maeti esimesed kodusead

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingule Nukike kuuluvas farmis hukati sead süsihappegaasiga ja laaditi seejärel traktorite järelkärudesse. Edasi viis tee viis kilomeetrit
eemal asuvale riigile kuuluvale metsamaale, kus sõralised maha maeti.
Osaühingule Nukike kuuluvas farmis hukati sead süsihappegaasiga ja laaditi seejärel traktorite järelkärudesse. Edasi viis tee viis kilomeetrit eemal asuvale riigile kuuluvale metsamaale, kus sõralised maha maeti. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Tarvastu piirkonnast on leitud küll peaaegu pooled seakatkujuhtumid metssigadel, kuid viirusesse nakatunud kodusigu polnud eilseni Viljandimaal maetud. Eile tehti sellega Pikru külas algust.

Metsaalune maa, kuhu sead maetakse, kuulub riigile. Osaühingule Nukike kuuluvast farmist, kust katk läinud kolmapäeval avastati, asub see teed mööda minnes umbes viie kilomeetri kaugusel.

Eile tehti farmi juures veterinaarametnike koordineerimisel pikk töine päev. Süsihappegaasi kasutades hukati sead ühe ruumi kaupa ning viidi seejärel kahe traktoriga matmispaika. Loo valmimise ajaks ei olnud selge, kas 3070 sea hukkamise ja matmisega saadakse valmis ühe päevaga või tuleb seda järgmisel päeval jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles