Mõni väldib punase tsooni liha, mõni katku mõju ei tunne

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa suurim lihatööstus on otsinud endale uue tarnija, kes jääb seakatku piirangutsoonist välja, mõnda lihatoodete valmistajat viiruse levimine tema enda selgitusel aga otseselt ei puuduta.

Aktsiaseltsi Oskar Lihatooted juhatuse liige Aldo Parik vastas küsimusele, kuidas on seakatku jõudmine kodusigade hulka ettevõtte käekäiku mõjutanud, tõdemusega, et midagi uut pole tal rääkida, sest ajakirjanduses on katkuga seonduvat põhjalikult kajastatud.

«Põhiliselt on see tähendanud seda, et oleme pidanud otsima uusi tarnijaid, sest meie tarnijad satuvad järjest punasesse tsooni,» kõneles Parik. Punase tsooni all pidas ta silmas rangeimate piirangutega ehk kolmanda taseme tsooni, mille piirid kehtestab Euroopa Komisjon. Praegu kehtiva otsuse järgi puudutab kolmanda taseme piirangutsoon kuut Viljandimaa omavalitsust, samas kui näiteks Valgamaa on sinna tervenisti sisse arvatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles