Südamerahustuseks pakutud abist hoolimata kasvab linnuke vaid pesas suureks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesast välja kukkunud linnupojad on kõige targem pessa tagasi susata ning ise kiiresti eemalduda. Kui selline teguviis pole võimalik, tasub leid asetada loomade ja muude ohtude eest kõrvalisse kohta ning loota parimat. Inimene lindu üles kasvatada ei suuda.
Pesast välja kukkunud linnupojad on kõige targem pessa tagasi susata ning ise kiiresti eemalduda. Kui selline teguviis pole võimalik, tasub leid asetada loomade ja muude ohtude eest kõrvalisse kohta ning loota parimat. Inimene lindu üles kasvatada ei suuda. Foto: Erakogu

Pääsuke, keda mitu nädalat kasvatatud ja toidetud oli, lendas aknast välja. Esiti veidi ebakindlalt kuurikatusele ja sealt edasi ta kadus.

Too seik juhtus hea mitu aastat tagasi. Räästapääsuke oli kõrge kortermaja katuseservas asuvast pesast alla kukkunud. Lennata ta ei osanud, ainult veidike häälitseda ja hirmunud näida.

Et pesa oli kättesaamatus kõrguses, sai lind tuppa toodud ja talle putukaid püüdmas käidud. Sitikaid sai topsi sisse kogutud kasvuhoonest ja majaseinalt ning sääski peibutatud. Abiks olid pintsetid ja ilmselt jõudis linnule ikka kõhtu ka miskit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles