Sotsid ei taha vist valitsuses hanguda

Andres Ammas
, riigikogu liige, Vabaerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas
Andres Ammas Foto: Erakogu

SOTSIAALDEMOKRAATIDE ettepanekuid valitsuspartneritele on peetud mainekujunduskampaaniaks. Ühed on kehitanud õlgu: ilus jutt, aga kust see raha võetakse? Teised on jälle arvanud, et ettepanekud pole piisavalt ambitsioonikad, vaid pigem kribu-krabu, millega pole mõtet koalitsioonilepet koormata või mis nagunii ellu viiakse.

Mina loodan küll, et sotside algatuses on ka siiras soov Eesti elu edasi viia. Ja mis oleks õieti koalitsiooni jaoks alternatiiv? Pärast kobarlolluseks ristitud maksumuudatuste jõhkrat läbisurumist kolm ja pool aastat hanguda, «analüüsida», «uurida võimalusi» ja nii edasi.

Kaks sotside suuremat lubadust kattuvad üks ühele Vabaerakonna pakutuga: 400 eurot tulumaksuvaba miinimumi kuus (katteks tulumaksumäära tõus 24 protsendini) ja maakonnatasandi tugevdamine kavandatavas haldusreformis. Mõne punkti kohta (avatud nimekirjad, nimekirja pikkuse piiramine kohalikel valimistel) on Vabaerakond juba riigikogu menetlusse eelnõudki esitanud ja sotsidel pole tarvis muud kui neid toetada. Ka kohalike omavalitsuste tulubaas, pealinna seadus, riigihangete süsteemi ajakohastamine ja piirangud valimiskampaania mahule on Vabaerakonnale tähtsad teemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles