Mõttest kasvas ühe aastaga kaheksapealine lambakari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiva järele on maiad eelkõige suured lambad. Kevadel sündinud talled sellest suupoolisest eriti lugu ei pea või ei tea nad veel, et see võiks olla maitsev.
Leiva järele on maiad eelkõige suured lambad. Kevadel sündinud talled sellest suupoolisest eriti lugu ei pea või ei tea nad veel, et see võiks olla maitsev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui mullu sügisel ilmus Sakala maaeluküljel lugu sellest, kuidas võhikud endale lambad võtsid ja neid taltsutada proovisid, siis tänaseks olevipäevaks on lambamõtte tekkimisest möödas täpselt aasta. Taas on käes aeg üheskoos pika laua taha istuda ja arutada, kuidas lamba-aasta läinud on.  

Esiti oli karjas kolm utte – Vanalammas ja tema kaks järglast. Nüüd on kari kasvanud suisa kaheksapealiseks. Mullused kaks noort villakandjat on mõlemad saanud endale ühe jäärapoisi ning Vanalammas koguni kolm või õigupoolest oleks targem öelda kaks ja pool talle, sest toda Väikest Määd ei aktsepteerinud ta juba algusest peale.   

Isa tuli

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles