Ekseko lähedusse jõudnud katk ähvardab sadu töökohti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Farmid on haiguste vältimisse märkimisväärselt investeerinud. Näiteks Viiratsis asuvat Ekseko kompleksi ümbritseb kahekordne aed ja territooriumile pääseb vaid läbi 150 000 eurot maksma läinud desomaja. Seetõttu leiab firma juht Teet Soorm, et Ekseko piirangutsooni arvamine pole õigustatud.
Rakvere Farmid on haiguste vältimisse märkimisväärselt investeerinud. Näiteks Viiratsis asuvat Ekseko kompleksi ümbritseb kahekordne aed ja territooriumile pääseb vaid läbi 150 000 eurot maksma läinud desomaja. Seetõttu leiab firma juht Teet Soorm, et Ekseko piirangutsooni arvamine pole õigustatud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure tõenäosusega kinnitatakse täna, et Baltimaade suurimast seafarmist Ekseko mõne kilomeetri kaugusel asuvas talus on sigade Aafrika katk. Kompleksi piirangutsooni jäämine võib tähendada kümnete tuhandete sigade hukkamist ning sadade inimeste töökaotust.

Eile mõni minut pärast kella 16 sai veterinaar- ja toiduamet laborist vereproovi vastuse, mille kohaselt on seakatk tunginud kolmandasse Viljandimaa lauta. See kuulub ühele väikepidajale ja asub Viljandi vallas veidi lääne pool Rakvere Farmide Ekseko hiigelkompleksist, mis toodab 40 protsenti Eesti sealihast.

Viljandimaa veterinaarkeskuse juhataja Terje Oper sõnas vahetult pärast vereproovi tulemuse laekumist Sakalale, et asub kohe sündmuskoha poole teele ning teeb seal lisauuringud. Enne seda ei saa kinnitada, et tegu on taudiga. Selgus saabub täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles