Toiduhoovi kõige pikemad sabad kuuluvad välismaisele köögile

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodukootud Eesti köögi kõrval on toiduhoovis esindatud ka Armeenia, Mehhiko, Türgi ja Aasia köök. Kes soovib vahelduseks mulgipudrule vürtsitada oma maitsemeeli tšillinuudlite või kebabirulliga, peab tühja kõhtu trotsides pisut aega varuma.

Kui mõnest söögikohast võib kõhutäie kätte saada paari minutiga, siis toiduhoovi end sisse seadnud söögikoht Kebab nõuab tantsupõrandalt saabunud pidutsejatelt veidi kannatlikkust.

Põrsas jääb silma

Toiduhoovist võib leida telgi, kus grillitakse põrsast. Grillmeister Rihard Reimaa sõnul jääb päevas ikka mitu korda telgi ees seisma inimesi, kes põrsast uudistavad. Põrsas on valmistatud eritellimusel ühes väikses lihatööstuses. Tervet põrsast on võimalik osta 250 euro eest. Seakoot on klientide seas aga väga populaarne.

Tallinnast pärit folgiline Johannes Valdma on suur kebabisõber. Ta leidis, et kõige õigem oleks ikkagi see, kui kebabi valmistaksid türklased. Seda eheda maitse ja usaldusväärsuse tõttu. Valdma tellis endale kebabirulli, mille vahele sattus liha rohkem, kui oleks vaja olnud, kuid vastutulelikud teenindajad lahendasid probleemi kiirelt.

Hilistel õhtutundidel tekkis sekeldusi kaardimaksetega. Kebabi valmistava ettevõtte omaniku Angelika Toomi sõnul tuleb selliseid muresid ikka ette, kuid üldjuhul sellest paksu pahandust ei ole. Valdav osa klientidest, kes päeva jooksul ostmas käivad, on ühed ja samad inimesed, kes teavad arvestada, et kui on soov kindla söögi järele, tuleb varuda ka sularaha.

Söögikohti nii Tallinnast kui Tartust

Toiduhoovis on end sisse seadnud ka Tallinnast pärit burgerikoht Uulits, kust võib osta mahlakaid omatehtud burgereid. Kohapeal valmistatakse nii kotletid kui sibulamoos. Uulitsa ees küll meeletuid rahvahulki ei ole, kuid pigem tulevad sealt kõhutäit otsima need, kes on kohta ka Tallinnas külastanud. Käed-jalad on teenindajatel siiski tööd täis, sest kvaliteetse ja hea burgeri valmistamine võtab aega.

Folgiline Jaak Järvekülg tuli Uulitsa burgereid maitsma tuttava soovituse peale, et need on parimad burgerid, mida toiduhoovist võib leida. Järvekülg tellis endale BBQ burgeri, mille ta pärast esimest ampsu kohe heaks kiitis. Ta olevat saanud küll paremat, kuid siiski jõudis Uulitsa burger tema isiklikku esikümnesse.

Tartus tegutseva Aasia toidukoha Asian Chef telgi esine on kogu aeg inimestest tulvil. Kõige enam ostetakse meekana ja tšillinuudleid. Teenindaja Annely Alberti sõnul moodustavad suurema hulga igapäevastest klientidest ühed ja samad inimesed, kes toiduvalikuga riskida ei soovi.

Viljandi kultuuriakadeemia tudeng Judith Parts tellis kikerhernestega nuudlid, mis pidavat olema väga head. Parts nentis, et taimetoitlastele on toiduhoovi valik kesine, järgmisel aastal tuleks sellele rohkem tähelepanu pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles