Akadeemia asub täna uuesti juhti valima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia uueks juhiks kandideerib kaks sellele kohale sobivat meest: Iñaki Sandoval Campillo ja Garri Raagmaa. Sellise järelduse saab teha eelmise valimise tulemuste põhjal, kus kandideerimiseks vajaliku toetuse said nad mõlemad ning eelistuste osas jäid viiki.
Kultuuriakadeemia uueks juhiks kandideerib kaks sellele kohale sobivat meest: Iñaki Sandoval Campillo ja Garri Raagmaa. Sellise järelduse saab teha eelmise valimise tulemuste põhjal, kus kandideerimiseks vajaliku toetuse said nad mõlemad ning eelistuste osas jäid viiki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia uue juhi valimine, mis jaaniajal juba läbi tehti, kuid mille tulemus põhjendamatult segase korra tõttu kinnitamata jäeti, tuleb täna kordamisele.

Ehkki vahetult enne jaanipäeva kõlistati kultuuriakadeemia peamajas juba vahuveiniklaase ning õnnitleti Garri Raagmaad uue ameti puhul, osutusid õnnesoovid ennatlikuks, sest Tartu ülikooli rektor jättis valimiskogu tulemuse kinnitamata.

Mõni päev pärast valimisi saatis üks valijameestest, riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder rektorile kirja, milles viitas põhjendamatult segasele valimiskorrale, mis oli ka vastuolus akadeemia põhikirjaga.

Üleliigne punkt ajas valimise segaseks

Vastuolu tunnistas ka valimiskorra esitanud akadeemia senine juht Anzori Barkalaja. Ta rääkis, et oli lasknud valimiskorra kokku panna oma alluvatel ning üks asjasse mittepuutuv punkt sattus sinna ajal, kui ta oli puhkusel. «Seedril on suuremas osas õigus,» tunnistas Barkalaja mõni nädal tagasi kaheleheküljelise vaidlustuse lugemise järel.

Rektor Volli Kalmu otsusega koguneb 25-liikmeline valimiskogu täna kell 14 akadeemia ruumi number 105, et uuesti direktorit valida. Kohale on kutsutud ka mõlemad kandidaadid, kord juba võitjaks kuulutatud Garri Raagmaa ja Iñaki Sandoval Campillo Hispaaniast.

Barkalaja selgitas, et kohale nad tegelikult tulema ei pea, sest uut küsimustele vastamise vooru ei tule. «Läheme edasi sellelt kohalt, kus eelmisel korral aps sisse tuli,» lisas ta.

Täna saab anda ainult ühe poolthääle

See tähendab, et täna on igal valimiskogu liikmel üks hääl ja korraldatakse üks voor. Hääle saab anda emma-kumma mehe poolt või jätta üldse andmata. Võitjaks tuleb see, kes kogub kõige rohkem hääli.

Eelmisel korral tehti konkurss kahes osas ning see just segadust tekitaski. Nimelt oli esimeses voorus võimalik anda poolthääl mõlemale kandidaadile ning teises voorus tuli anda eelistus. 

See tekitas olukorra, kus 22 kohale tulnud valija hääled jagunesid avavoorus tulemusega 16:12 ja jäid teises voorus 11:11 viiki.

Kui seekord hääled viiki jäävad, tuleks Tartu Ülikooli valimiskorra järgi tõmmata liisku ning valimiste võitja selgitamiseks teha usaldushääletus ehk kandidaat peab ametikoha saamiseks koguma rohkem kui 13 häält.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles