Folgi telkla kolis turuplatsi serva

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu parkla naabruses olev telkla valmistub folgiliste tulekuks.
Turu parkla naabruses olev telkla valmistub folgiliste tulekuks. Foto: Kris Süld / Sakala

Folgi telkimisplats, mis veel mullu oli Viljandi järve ääres, on seekord turuplatsi lähistel vanas õunapuuaias. Kellele varasematel aastatel lõõmava päikese käes treppidest üles-alla kõndimine peavalu valmistanud on, saab nüüd kerge vaevaga söögiplatsilt kontserdilava ette jalutada.

Aasta-aastalt jäi järveäärses telklas inimesi aina vähemaks. Festivali majutuspealiku Sille Ardeli sõnul on  23 aastat kestnud traditsioon kujundanud välja sõpruskonnad ning paljud panevad oma telgi üles sõprade koduaeda või leiavad madratsikoha kellegi toas.

Turuplatsi lähedal tervisekeskuse maja taga on 186 telkimiskohta ning sellele lisaks ala, kuhu mahuvad suuremad telgid. Iga telkimiskoht on lintidega piiritletud. Ardeli sõnul on see Viljandi folgi leiutatud suurepärane ja loogiline süsteem. Uut telkimisplatsi asukohta otsides mõeldi eelkõige sellele, et inimestel oleks võimalik keskpäevase päikese käest puude varju pugeda ning ärgata telgis, kus pole ülearu palav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles