Festivalileht. Festival võtab vabalt

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warsaw Village Band on üks tuntumaid Ida-Euroopa pärimusmuusika ansambleid, kes on suutnud tuua poola vanema muusika metsikuse ja kütkestavuse suurtele lavadele.
Warsaw Village Band on üks tuntumaid Ida-Euroopa pärimusmuusika ansambleid, kes on suutnud tuua poola vanema muusika metsikuse ja kütkestavuse suurtele lavadele. Foto: Erakogu

23. Viljandi pärimusmuusika festivali teema on «Vabadus». Inspiratsioon tuleb nii muusikast kui sellest, mis maailmas toimub.

Korraldajad nendivad, et kui festival 22 aastat tagasi alguse sai, tuli ehe pärimusmuusika suuresti arhiivilintide abiga taas luua. Praegu käib aga uus revolutsioon, sest küpseks on saanud järgmine põlvkond muusikuid.  Uus põlvkond on oma oskused saanud juba varases nooruses ning pärimuslike pillide ja stiilitunnetusega omalooming on asjade loomulik käik ja loogiline areng.

Festivali programmipealik Tarmo Noormaa ei vaidle vastu väitele, et tänavune festival on läbi aegade kõige vabama programmiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles