Festivali rongkäiku on kõik oodatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika festival
Viljandi pärimusmuusika festival Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval algava Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajad loodavad panna aluse ühele uuele traditsioonile. Kui kunagi varem ei ole festivali alustatud väljaspool lossimägesid, siis tänavu algab see rongkäiguga.

Ühine marss pärimeetri poole algab neljapäeval kell 12.30 Uku keskuse peaukse eest ja kulgeb mööda selleks puhuks autodele suletud Tallinna tänavat Kaevumäele, kus see läheb sujuvalt üle traditsiooniliseks avamisetenduseks.

Rongkäik on mõeldud kõigile linlastele, kes võivad liituda kas selle alguspunktist või suvalise koha pealt teekonnal. Muusikaliselt saadavat paraadi 80 Eesti Etno laagrilist, keda jagub mängima terve marsi ulatuses. Rongkäigu korraldajad lubavad lisaks muusikalisele meeleolule nii pealtvaatajatele kui osavõtjaile üllatusi ja ootamatuid vahepalu.

Rongkäigu idee on tuua festival rohkem linnaruumi, et ka linna elanikud ja kohale sõitnud külalised tunnetaks, et midagi suurt on algamas. Samuti on tähtis, et kõik soovijad saavad sellest ise osa võtta ja nii oma panuse suursündmuse õnnestumisse anda. Samas paluvad rongkäigu korraldajad autojuhtidelt mõistvat suhtumist ja ajutistest liiklusmärkidest kinnipidamist.

Rongkäigule järgneva avamisetenduse on lavastanud Viljandi kultuuriakadeemia endised ja praegused tudengid Kaire Kartau, Brite Vilgo, Sänni Noormets, Cathy Sommer ja Joonas Tagel. Lisaks muusikalistele etteastetele saavad sõna Eesti Vabariigi president, Viljandi linnapea ja festivali pealik ning kultuuriminister. Kohe pärast avamist kell 14 algab  festivali esimene päris kontsert, kui Kirismäe lavale astub soome pärimusmuusika lipulaev Frigg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles