Kardetud haigus tungis lauta

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles Andrus Jõemaale kuuluvas Paugo laudas Ridakülas tuvastati sigade Aafrika katk. Omanik oli juhtunust ilmselgelt ehmunud. Veterinaarametnike kinnitusel oli ta täitnud kõiki katku leviku takistamiseks kehtestatud nõudeid.
Selles Andrus Jõemaale kuuluvas Paugo laudas Ridakülas tuvastati sigade Aafrika katk. Omanik oli juhtunust ilmselgelt ehmunud. Veterinaarametnike kinnitusel oli ta täitnud kõiki katku leviku takistamiseks kehtestatud nõudeid. Foto: Kris Süld

Eile keskpäeval ilmusid teineteisest mõneteistkümne kilomeetri kaugusel asuva talu hoovile sildid kirjaga «Taudioht! Sisenemine keelatud!». Kardetud sigade Aafrika katk murdis end tõketest läbi ning vähemalt 550 siga tuleb hävitada.

«See oli vaid aja küsimus, kus ja kelle farmis katk esimesena välja lööb,» sõnas aktsiaseltsi Rakvere Farmid juhataja Teet Soorm.

Eile hommikul avaldas ta lootust, et õnnetusse sattunud taludest hoopis teise suunda jääv Ekseko farm jääb rangest karantiinitsoonist välja. Eilsel pressikonverentsil kinnitasid veterinaar- ja toiduameti ametnikud, et nii see on. Ümber Leie külas asuva Lohu talu ja Ridakülas asuva Paugo talu kehtestatakse kolmekilomeetrine ohutsoon ja kümnekilomeetrine järelevalvetsoon. Sinna eile keskpäeval taudiohu eest hoiatavad sildid asetatigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles